Mysia Festivali, 4-6 Eylül tarihleri arasında Gölyazı, Üçpınar ve Fadıllı’da gerçekleşiyor. Müzik, kültür ve doğayı bir araya getiren festival; Mysia coğrafyasının kültürel mirasını, yollarını, köylerini ve doğal güzelliklerini müzik, performans, atölye, yürüyüş ve paneller aracılığıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
Müzikist ve Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen Mysia Festivali, bölgenin geçmişinden ilham alırken bugünün sanatçılarını, üreticilerini ve topluluklarını aynı zeminde buluşturuyor. Festival, kültürel mirası yalnızca korunması gereken bir geçmiş değil, bugün yeniden kurulabilecek ve geleceğe taşınabilecek ortak bir değer olarak ele alıyor.
Festival, Gölyazı Aziz Panteleimon Kilisesi’nde açılıyor
Mysia Festivali’nin açılışı 4 Eylül’de Gölyazı Aziz Panteleimon Kilisesi’nde gerçekleşecek.
Festivalin açılış performansı, oyuncu ve müzisyen Bestem Yuvarlak’ın sahnelediği “Amalia - Tek Kişilik Müzikli Biyografik Oyun” olacak. Performansa müzisyen Onur Kahvecioğlu eşlik ediyor.
Portekiz’in dünyaca tanınan fado sanatçısı Amália Rodrigues’in yaşam öyküsünü merkezine alan oyunda, Rodrigues’in biyografisine fado müziği eşlik ediyor. Tiyatro ve müziğin kesiştiği performans, festivalin ilk gününde izleyicileri farklı bir coğrafyanın müzikal hikayesiyle buluşturuyor.
İkinci gün Mysia Yollarında
İkinci gün Mysia Yolları Yürüyüşü, “Bugünün Mysialıları” atölyesi ve kültürel miras üzerine iki panel gerçekleştirilecek. “Kültürel Mirası Yeniden Düşünmek” ve “Mysia’nın Yollarında: Geçmiş, Şimdi ve Ortak Gelecek” başlıklı panellerde Mysia’nın kültürel mirası, bugünü ve geleceği farklı perspektiflerden ele alınacak.
Günün konser programında ise Hilal Dinçer, Ajem ve Ahmet Ali Arslan Üçpınar’da sahne alacak. Böylece Mysia’nın yolları, köyleri ve açık alanları müzikle buluşacak.
Final Uluabat Gölü manzarasında
Mysia Festivali’nin üçüncü ve son günü 6 Eylül’de Fadıllı’da, Uluabat Gölü manzarasında gerçekleşecek.
Gün boyunca festival katılımcıları farklı atölyelerde bir araya gelirken; Festival Maskesi, Ben’in İzleri, Origami, Ağaç Kardeşliği ve Swing Dans atölyeleri ile yaratıcı üretim ve doğayla ilişki kurmaya yönelik deneyimler festival programının parçası olacak.
Festivalin finalinde sahneye Erdem Güreler Trio, Selin Çıngır, Melis Karaduman ve Seyyah çıkacak.
Festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Etkinliklere katılım için kayıt gerekiyor. Detaylı ve güncel bilgiler @mysiayollarindayiz @muzikist ve @nilüferbel instagram sayfalarında.
Mysia Festivali
4-6 Eylül 2026
Gölyazı · Üçpınar · Fadıllı
Müzik · Kültür · Doğa